2024 Mali Yükümlülük giderleri belli oldu ...           • Kocaeli Meslekte Birlik Mali Müşavirler Derneği istişare toplantısı İzmit Sivil Toplum merkezinde gerçekleştirildi. Kocaeli Meslekte Birlik Mali Müşavirler Derneği istişare toplantısı İzmit Sivil Toplum merkez...           • Meslekte Birlik Başkanı Korkmaz dan Kente mesaj Meslekte Birlik Başkanı Korkmaz dan Kente mesaj İçinde bulunduğumuz Mart ayı, tüm ins...           • Meslekte Birlik’ten oda yönetimine ziyaret Meslekte Birlik’ten oda yönetimine ziyaret Kocaeli Meslekte Birlik Mali Müşavirle...           • 24.OLAĞAN GENEL KURUL KONUŞMAMIZ. 24.OLAĞAN GENEL KURUL KONUŞMAMIZ. Sayın divan,Değerli meslektaşlarım, kıymetli misafirler, hanıme...           • Mali müşavirlerde iddialı aday Murat Korkmaz Mali müşavirlerde iddialı aday Murat Korkmaz Kocaeli Meslekte Birlik Mali Müşavirler D...           • Korkmaz listesini tanıttı Korkmaz listesini tanıttı KSMMMO Kongresi’ne Meslekte Birlik Mali Müşavirler Derneği ...           • Murat Korkmaz yönetimini 28 Nisanda açıklayacak Murat Korkmaz yönetimini 28 Nisanda açıklayacak   KSMMMO-Kocaeli Serbest Muhase...           • KSMMMO Başkan Adayı Murat Korkmaz KSMMMO Başkan Adayı Murat Korkmaz Murat Korkmaz, 2 Kasım 2021 tarihinde yapılan olağan üst&u...           • 5. olağan genel kurul toplantısı gerçekleştirildi Kocaeli Meslekte Birlik Mali Müşavirler Derneği’nin, Kocaeli Sivil Toplum Merkezi&rsqu...           
Sorgulamalar
Üye İşlemleri
Kullanıcı adı
Şifre
Tavsiye Et
Ad, Soyad:
Gönderen:
Alıcı:
Güvenlik kodunu giriniz:
captcha
E-Mail Bülteni
Ad, Soyad:
E-Mail:
    
Paylaş
Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google

10 OCAK 2015 OLAĞANÜSTÜ GENEL KURUL DEĞERLENDİRME DUYURUSU


Sayın Meslektaşımız;

Derneğimizin Değerli Üyeleri;

Kocaeli SMMM Odamızda 10 Ocak Cumartesi yapılan olağanüstü Genel Kurul toplantısında 177’ye karşı 326 oyla 31 Ocak -01 Şubat 2015 ‘de Yönetim Kurulu üyelikleri için seçimli Genel Kurul yapılması kararı çıkmıştır.

Mevcut 7 kişilik Yönetim Kurulu üyelerini 8-9 Haziran 2013 tarihinde 3 yıllığına ve rekor bir katılım ile (879 kişi) 21. Olağan Genel Kurulumuzda seçmiş idik.

Seçim sonrası 3 grubun temsil imkânı bulduğu Yönetim Kurulumuzda Ender Şenol’un başkanlığında önce 3 grubun temsili, sonra meslekte birlik dışarıda bırakılarak iki grubun temsili ile icra kurulu oluşturulmuştur.

Ender Şenol’un otoriter ve şeffaf olmayan yönetim anlayışı nedeniyle bu birliktelikler sürdürülememiş ve üçüncü alternatif olarak Meslekte Birlik gurubumuzun desteği ile Taner Öner başkanlığında icra kurulu oluşturulmuştur.

İki grubun ittifakı ve 4 kişilik salt çoğunluğa dayanan bu icra kurulunun seçimi ve görev yapması çeyrek asırlık iktidarını kaybeden Ender Şenol ve ekibince engellenmeye çalışılmış, bu amaçla Cumhuriyet Savcılığına ve İdare Mahkemesine şikâyet ile oda çalışanlarına baskı yapma dâhil tüm yöntemler kullanılmıştır.

Bu süreçte ayrıca gerçek dışı ithamlar içeren bir dilekçe metni ile olağanüstü Genel Kurul için meslektaşlarımızdan hatır, baskı ve yanıltmalarla 351 imza toplanmıştır.

Bütün bu sebeplerden dolayı sadece Yönetim Kurulu üyelerinin yeniden seçimini öngören, bir anlamda diğer kurulları meşru, yönetim kurulu üyelerini ise gayrimeşru veya yetersiz gösteren bu dayatma ve kısmı seçim talebine HAYIR dedik.

İstifa eden Başkan yardımcısının istifa talebini dahi karara bağlayamayan, iki değil dört üyesinin olağanüstü Yönetim Kurulu çağrısı dikkate alınmayan, hatta “yenileri seçilene kadar olağan ve olağanüstü yönetim kurulu toplantıları yapılmayacaktır” görüşünü yazılı talimat haline getiren ve nihayetinde odamızı resmen bir oda sekreteriyle yönetip, bizlerin seçtiği 5 yönetim kurulu üyesine siz sadece üyesiniz, toplanmanıza da gerek yoktur diyebilen bir oda başkanı ile hangi sorunu çözebilirsiniz..?

Bugün bir kişinin talimatı, iki kişinin imzası ile her türlü icraatı yapabilen bir yönetimin dayattığı Olağanüstü Genel Kurul ile seçimine gidiyoruz.

Meslekte Birlik grubu olarak; tüm eksikliklerine rağmen Demokrasi inancımız ve Genel Kurula katılan meslektaşlarımızın çoğunluğunun iradesine saygımız nedeniyle, 31 Ocak - 01 Şubat 2015 de yapılacak 2.Olağan Üstü Genel Kurul da Yönetim Kurulu seçimlerine kendi listemizle katılacağız.

Önümüzdeki bir haftalık süre içinde üyelerimizle yapacağımız istişareler sonucu aday listemizi hazırlayacak ve 20 Ocak 2015 de sizlerle paylaşacağız.

Temennimiz; öncelikle aday tespit sürecimize aktif katılım sağlayıp talep ve önerilerinizi bize iletmeniz, akabinde birlikte belirleyeceğimiz aday listemize sahip çıkarak, destek vermenizdir.

Umuyoruz ki bundan böyle, seçilmiş Yönetim Kurulu Üyelerinin her birine değer verip şeffaf ve katılımcı bir anlayışla odamızı yönetecek icra kurulları oluşur kendi iktidarını kaybetme korkusu ile sık sık Olağanüstü Genel Kurul çağrısı yapan Oda Başkanlarımız olmaz.

Geleceğimizi ve Odamızı kimlere emanet edeceğimize birlikte karar vereceğiz.

 

                                                                                                 Saygılarımızla,

 

                                                                                         Kocaeli Meslekte Birlik

                                                                                              Yönetim Kurulu

Haber tarihi: 12 / 01 / 2015
Haber Okunma: 2426
Haber Yorumları: 0


Paylaş: Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google



Önceki: 2017 Defter Tasdik masrafları açıklandi.
Sonraki: MESLEKTE BİRLİK BİLGİLENDİRME DUYURUSU




Site İçi Arama
Köşe Yazıları
Döviz Kuru

Anket

Warning: mysql_query(): Access denied for user 'omnwebco'@'localhost' (using password: NO) in /home/omnwebco/kocaelimeslektebirlik.org.tr/anket/top.php on line 11

Warning: mysql_query(): A link to the server could not be established in /home/omnwebco/kocaelimeslektebirlik.org.tr/anket/top.php on line 11

Warning: mysql_num_rows() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/omnwebco/kocaelimeslektebirlik.org.tr/anket/top.php on line 15
İstatistikler
Toplam: 189482
Aktif: 1
Bugün: 30
Dün: 48

İçerik Rss - Haberler Rss

Tasarım ve Programlama: Türk Çözüm